Produkty


Selekcja najwyższej jakości belgijskiej czekolady

Poznaj linię Blanche

6 idealnie skomponowanych czekolad na każdą okazję

Sekrety czekolad Blanche

zawiera 35 % suchej masy kakaowej oraz powyżej 14 % suchej masy mlecznej. Całkowita zawartość beztłuszczowej masy kakaowej wynosi min. 3,5 %, a zawartość tłuszczu mlecznego i kakaowego min. 25 %. Blanche czekolada mleczna ma zrównoważony i aksamitny smak kakao i mleka. Prawdziwy luksus smaku i aromatu.
Prawdziwy unikat na rynku wśród czekolad do fontanny – tak płynna i doskonała jakiej konsument jeszcze nie próbował. Występuje w postaci niewielkich pastylek, co ułatwia rozpuszczanie i dozowanie, Czekolada pakowana jest w specjalne, aluminiowe worki przystosowane do kontaktu z żywnością!.
Czekoladę można rozpuszczać bezpośrednio w fontannie albo uprzednio w kąpieli wodnej lub kuchence mikrofalowej.
jest jedną z dwóch „prawdziwych” rodzajów czekolad. Zawiera ona 53 % masy kakaowej. Czekolada deserowa jest prawdziwą królową wszystkich czekolad.
Niemieccy naukowcy z Deutschen Institut für Ernährungsforschung w Nuthetal zalecają spożywanie 1-2 kostek deserowej czekolady dziennie jako środek profilaktyczny przeciwko zawałom serca i udarom. Czekolada Blanche deserowa nie wymaga upłynniania olejem ani dodawania do niej masła kakaowego. Dzięki czemu doskonale nadaje się do stosowania w fontannie czekoladowej. Produkowana jest w formie niewielkich kalatek.
Pakowana w opakowania dostosowane do kontaktu z żywnością typu doypack.
Czekoladę można rozpuszczać bezpośrednio w fontannie albo uprzednio w kąpieli wodnej lub kuchence mikrofalowej.
zawiera pow. 20 % tłuszczu kakaowego i 14,5 % suchej masy mlecznej, nie zawiera natomiast odtłuszczonej masy kakaowej. Produkt odznacza się głębokim aromatem oraz jedwabistą, gładką konsystencją.
Czekolada produkowana w formie pastylek, zapakowany próżniowo w specjalne torebki typu doypack.

Czekoladę można rozpuszczać bezpośrednio w fontannie albo uprzednio w kąpieli wodnej lub kuchence mikrofalowej.

powstała w wyniku połączenia czekolady mlecznej z dominującym smakiem i aromatem karmelowym.  Idealnie nadaje się do rozpuszczania w fontannach, fondue czy może służyć jako karmelowy napój.
Czekolada wyprodukowana jest w Belgii ze składników o najwyższej jakości. Produkt występuje w postaci pastylek  średnicy 2cm
Skład: cukier, tłuszcz kakaowy, mleko w proszku, masa kakaowa, białka mleka, serwatka w proszku, laktoza (z mleka), emulgator: lecytyny (z soi), naturalne aromaty, barwnik E160c.
Produkt zapakowany próżniowo w worki typu doypack, które chronią przed dostępem do światła.
powstała w wyniku połączenie czekolady białej z dodatkiem różowego barwnika i truskawkowego smaku.
Idealnie nadaje się do rozpuszczania w fontannach, fondue czy może służyć jako truskawkowy napój.   Czekolada wyprodukowana jest w Belgii ze składników o najwyższej jakości. Produkt występuje w postaci pastylek  średnicy 2cm
Skład: cukier, tłuszcz kakaowy, tłuszcz mleczny, masa kakaowa, emulgator: lecytyny (z soi), naturalne aromaty, barwnik E160c.
Produkt zapakowany próżniowo w worki typu doypack, które chronią przed dostępem do światła.
powstała w wyniku połączenia czekolady białej z dodatkiem pomarańczowego barwnika i pomarańczowego smaku. Idealnie nadaje się do rozpuszczania w fontannach, fondue czy może służyć jako pomarańczowy napój.
Skład: cukier, tłuszcz kakaowy, mleko w proszku, masa kakaowa, białka mleka, serwatka w proszku, laktoza (z mleka), emulgator: lecytyny (z soi), naturalne aromaty, barwnik E160c.
Czekolada występuje w formie pastylek o średnicy 2cm. Czekolada jest pakowana w odpowiednie, szczelne opakowanie, dzięki czemu na długo zachowuje świeżość.